Wednesday, November 9, 2011

World Hunger Relief Charity Walk




jumpa budak telebih gula dalam badan.haa..ni makan dia.

bila gula dah berkurang dalam badan baru leh control bergambar sket.

Jihan,Bill,Amoy, si kacamata.


muka masing-masing ceria kemain.

pas dah sampai penamat.haaa..sempott~

loc : Putrajaya.

Thursday, September 8, 2011

asal.

asal blog ni dah macam dilanggar todak diserang garuda je ni.
asal dah lama tak update blog ni.
asal malas bebeno nak menaip ni.
ASAL tak puas hati ke?

layan jela lagu ni dulu.



tak terkira bapa kali dok ulang lagu ni je.
ASAL tak terkira.

Tuesday, July 26, 2011

Wednesday, May 18, 2011

ouh.dah seminggu dah rupanya.

dah seminggu pulang dari Kuching.
semingu juga lepak di rumah sambil guling-guling.
sekarang kena cari keje sampai pening.
tapi kan sonok kalo dapat jumpa kawan-kawan sambil pusing-pusing.
panjat gunung.gi pulau sambil diving.

Wednesday, May 4, 2011

betul ke?

betul ke kalau manusia tu kalau dh jahat dia xkan berubah sampai bila-bila?
maksudnya perangai dia ssh nak berubah.
kenapa kita selalu melimitkan masa utk manusia yang selalu ingin berubah?
manusia kalau nak berubah ada limit masa ke?ada kena bagi timing ke berubah?
xsemua manusia boleh berubah dengan cepat.

jawab la.soklan ni.

Tuesday, May 3, 2011

kawen dan saya.

makdek sy yg ensem

awin dengan hubbynya.

selamat pengantin baru awin dan hubby.1hb may org cuti tapi korang xnk cuti kan.xpe2.


ok.jom balik jb.

percaya.

aku rasa aku sekarang susah nak percaya orang dah.tak tahu kenapa.even kamu nak suruh aku percaya pun susah la der.tak tahu la napa.mungkin dah selalu sangat kena tipu?
tapi kesian lak kalo kamu betul2 cakap betul aku pun tak tahu la betul ke tak nak caya.
betul atau tidak?kita bolos saja dinding tu.erk.
pernah tak kamu rasa kurang mempercayai seseorang apabila kamu dah berikan 100% kat dorang?
hurm.mungkin salah paham kot.

kenapa belog ni rasa mcm xbest ek.
*sebab memang xbest pun.wat mcmne pn mmg xbest la*
ok.nk tido.bye.

Friday, April 22, 2011

maaf.

maaf...saya xdapat nak puaskan hati semua orang.
maaf..

Monday, April 18, 2011

In Life,Allah does not give you the person you want,but He gives you the person you need to love,hurt and teach you the meaning of Life.

lagi lagi Kuching.







upload gambo nk dekat 4jam.tatap je la gambo dulu.zZZzzzZzZ~

anyway,Thanx to Jihan,Nisa n Mal keran sudi memeriahkan pilihan raya kali ini.lenkali leh lepak lagi.eceh.

Thursday, March 31, 2011

bila kuching mengeow lagi.

ni kes member dari kl berjalan-jalan bersama familynye di sini.3 hari sampai xtau nk bawak mereka meneroka tempat apa lagi.tengok jela gambo.

aiseh.awat kucing-kucing tu tunjuk pungkok dia ni.ish.brani die sombong dgn aku.

ouh.rupanya salah angle amek.yg pakai tudung tu bukan kuching ye.

pemandangan kt depan Waterfront.sila dongak ke langit.

Taman Sahabat
xtau napa dia letak nama Taman Sahabat.agaknye sahabat-sahabat suka lepak sini sambil wat senaman taici kot.xpun sahabat-sahabat ahli mesyuarat tingkap suka lepak sni sambil mengumpat laki masing-masing.sungguh kuat tali persahabatan mereka.kalo nak carik sahabat baru pun boleh datang sini gak

 Tempat ni tengah laut.ha..macamne nak gi sni?

macamni la.ehem.

batu.

kalo xkoya amek gambo xsah.lebey2 lagi ad kawan sekepala.layan.

monyet yg kerek.malu-malu konion.malu tapi mahu.

ouh.nampak monyet betina terus xmalu kamu kan.ceit.

yunk,posing lok b4 nek belon.hikhik.
belon = flight

p/s : berhabuk tebal sungguh belog ni.saket idung asyik bersin je.asyikkkkkk bangat.

Monday, March 7, 2011

kita.

" Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai.
Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang
dikemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah
terlambat… "

Monday, February 28, 2011

kuching meow meow.bkn aumm.


hihihihihihihihihihihihihihihihihihihik.

akan dicereterakan kemudian.

Tuesday, February 15, 2011

to my dearest frens.

No wonder love is a sin.

when you have it, it blinds you.
when you lose it, it kills you.

if you're looking for love, remember this:

it ain't so sweet.

sweet like me.

Friday, February 11, 2011

search.

                           

You are my man,
You are my half
Tell me what’s happening
I know something’s wrong
I can tell when you lie
I can tell you stopped trying
And these last three weeks passed and we barely talked
I think I know and it’s breaking my heart
Am I in or am I out?
Can I love you forever through this?
Can I trust in you forever through this?
I don’t know how to stop,
How to stop
These tear drops
That drip drop, drip drop
Drip drop, drip drop
Tell me where have you been?
Why are you late?
You smell like lipstick, again
Come on, answer my question, say something
Why are you acting out? Or say it’s in my head
Can I love you forever through this?
Can I trust in you forever through this?
I don’t know how to stop,
How to stop
These tear drops
That drip drop, drip drop
Drip drop, drip drop
I don’t wanna cry,
I don’t wanna hear your name
If this is where it ends
I don’t wanna run,
Run away from myself
And be lost again
Oh no no no, oh no no no
Can I trust in you forever through this?
I don’t know
These tear drops (I don’t know)
That drip drop, drip drop (I don’t know)
Drip drop, drip drop


playground : kalau hebak cuba teka nama dia sapa.teka betul dpt gula batu :B

Thursday, February 10, 2011

wa pilih klcc.lu?










lokasi : Times Square,KLCC& Pakli.

sebab dorang saya suara saya bertukar jadi macho.ni rasa nak pergi karok nyanyi lagu rock je ni.



rock steady der.

banyak pic mau upload tapi juling2 ayam butir mato.

Sunday, January 30, 2011

berat badan vs fsh

berjaya menambahberatkan badan sebanyak 1kg selama 4 minggu disini.

terbaik dari tasek Unimas.

ok.nanti sambung bagi tips macamna mau kurus.

ok.ada hati nak bagi tips kurus tu.cuba bagi tips macamna mau gemuk dengan kadar yang laju ke.ceit.

UPDATE:
baiklah seperti yang dijanjikan mau bagi tips2 macamna mau kurus.presenting.

1) Makan sebelum dan selepas tidur.Kalau boleh masakla sedap2 supaya nafsu makan tu membuak2.kalau terkuar nafsu lain tu jangan salahkan mak.salahkan abah.ok.mepek.Kalau boleh ajakla kwn2 makan sekali.biar gemuk sama2.baru nampak setia kawan.

2) Duk tingkat paling tinggi supaya kemalasan untuk jogging tahap suria perkasa hitam tu ada.

3) Tinggal ditempat yang mempunyai wifi free @ beli berukband.kalau dah ada benda alah ni semua masa banyak dihabiskan dengan notebook.sian bf/gf sendiri pun tak sempat nak layan.hohoi.ok,next.

4) Eh,tips no 3 ni leh dipanggil tips gakke?.hurm.


rasanya macam dh slh bg tips je.bahaha.

Friday, January 28, 2011

Tuesday, January 25, 2011

515






aku terpaksa lepaskan benda yang paling aku sayang.mungkin bukan rezeki aku.adoiyai.

Monday, January 24, 2011

2 3 hari ni..

2 3 hari ni..
tak keluar rumah.ok tak.sebenannya keluar paling jauh pergi kafe tu pun 20 langkah dari rumah.

2 3 hari ni..
duduk mengadap laptop.facebooking lebih.bukan belajar. -_-'

2 3 hari ni..
jarang makan nasi.sebab...hurm.sebab jarang makan la.

2 3 hari ni..
asyik fikir mau kerja.boring lepak bilik.

2 3 hari ni..
melayan,terlayan,dilayan oleh perasan.eh perasaan.

2 3 hari ni..
tak mau jumpa sesapa.kalau bulih roomate pun.tapi mana boleh lari dari roomate.hihi.

2 3 hari ni..
dok layan lagu s07.layankan abes.


roomate yang selalu layan lagu omputih pun terlayan lagu so7.
bagus.tahniah roomate.muah.

Sunday, January 23, 2011

serabuk peruk.

TOLONG FORMAT OTAK SAYA.

ANYONE?


betul-betul tak tahan.
seyes.


kan best kalau format otak seperti format laptop.

Saturday, January 22, 2011

inikah yang di namakan cinta. part 2

bila mula-mula untuk mendapatkan seseorang kita berusaha sebaik habes budget bagus untuk menawan hatinya.
sanggup buat apa sahaja untuk buat si dia terpikat.

dan.
bila sudah dapat pula dibiarkan terkontang-kanting.


dan yang paling tragis pabila orang yang telah ditawan hatinya itu sudah sayang.

hurm.
*sejak dua menjak ni aku jadi pemerhati jarak jauh.byk jumpa mcm ni.sejak dua menjak ni,nak kena pijak je rase.ok.benti mencarut.*

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/syafuraa

Thursday, January 20, 2011

You’re like a rocket in my mind.




rindu gilak sama kamu semua.nak balik la macamni.


im know im not strong enough as you are.you rock my world.meh cium sket meh.

na na na na naaaaa ganu kiteee~~

Tanggal 23/12/2010 selamat sampai sudah di Jerteh,Terengganu melawat family angkat disana.sebenarnya pergi cuti-cuti Mesia dengan kawan saya yg cantik-ke-menarik-kau-memang-tembam eh dia xtembam die selim melim.hohoi.xyah banyak ckp ar kan layan je la gambo kat bwh ni.cekitdaut yaww~
selamat sampai di ganu.sila tgk beg.macam mau menetap lama je kat sane.hik.hik.

hari pertama.
pagi-pagi muka dah menempel kat situ.anak sapo la ni.mcm kanak-kanak ribena je tgk.
mata nak setim menahan kepanasan air disitu.


muka control padahal kaki dah merah wo kena air panas.fiuhh.


next destination.air terjun yaww.

nampak je air, muka terus teruja.tersengih-sengih.wajib.
x ingat hari ke berapa.
lepak pantai bisikan bayu.bru pulang dari umah makcik kwn santek saya.ada doa slamat.sambal dia superb.rase mau mintak bungkus ja.bahaha.

kehabesan idea mau posing macamna.kesian.

saya tidak keseorangan koya mengambil gamba sambil berbaju kurung.ayu gitu.yaww.

family angkat saya.hihi.parents si santek la.mereka wat saya terangkat bila duduk di sana.tenkiu mokcik pokcik.tehehe.
tapi budak kecik tu sombong wo dengan aku.tau ar lu ensem wa x ensem.fine.

tempat penginapan selama di sana.kalah hotel 5 bintang ni.
ok.sudah mau pulang kl.

maapla kalo gamba x sesantek dslr bf si santek..byk tmpt pegi lagi tapi camera canggih xd.next time mau pegi lagi la macamni.tima kaseh si santek ajak saya gi percutian.lebiu la.muahmuah.